<<ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022>>

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στην κανονικότητα που επικρατούσε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να διεξαχθούν την  Τρίτη 14 Ιουνίου ή την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, υπάρχει και μιαδεύτερηεισήγηση για έναρξη τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ή την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

Το 2020, πρώτη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου και το 2021 στις 14 Ιουνίου για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω παράτασης του διδακτικού έτους. Το 2019 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου και το 2018 στις 8 Ιουνίου.

Ο σχεδιασμός για έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη, επιτρέπει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Παιδείας, να ανακοινωθούν νωρίτερα οι βάσεις εισαγωγής, είτε στα τέλη Ιουλίου είτε στις αρχές Αυγούστου ενώ οι θέσεις των εισακτέων στα πανεπιστήμια θα κυμανθούν στον ίδιο αριθμό με τον περσινό.