Ζανίνα Βάσση

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην «Τεχνογλωσσία» με βαθμό «Άριστα», προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Κεντρικό περιεχόμενο του μεταπτυχιακού, ήταν η δυνατότητα συνδυασμού των γλωσσικών μηχανισμών με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

Η φιλοερευνητική της διάθεση, συνεχίστηκε με ένα δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, το 2018 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τον τίτλο «Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική & Εκπαίδευση», τον οποίο ακολουθησε και πλήθος συμμετοχών σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Η αγάπη της για την εκπαίδευση και η κατανόηση της σπουδαιότητας της δια βίου μάθησης στο επάγγελμα της, οδήγησαν την ίδια χρονιά στην εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, όπου και συνεχίζει να φοιτά.

Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία « Παίδευσις» στην Ελευσίνα και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με κίνητρο την παροχή ενός σύγχρονου και προηγμένου μοντέλου διδασκαλίας. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Παίδευσις» οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου «Παίδευσις», που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το πρώτο βιβλίο των εν λόγω εκδόσεων με τίτλο « Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά», αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Το 2015 και για τρία συνεχόμενα έτη, υπήρξε εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιούργησε και υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντικό ενδιαφέρον για την αρθρογραφία το οποίο οδήγησε με τη σειρά του στη συνεργασία της με σημαντικά on line και έντυπα περιοδικά και εφημερίδες.